Šolsko leto je pri koncu in z njim tudi Pešbusi in Bicivlaki, ki so se letos zopet “vozili” po številnih slovenskih občinah. In kako smo zadovoljni z letošnjimi izvajanji? Zelo! Pešbus je izvajalo kar 72 šol!

Lani smo poročali o OŠ Črna na Koroškem, kjer so si prvi prilagodili izvajanje Pešbuša lastnim kapacitetam in se odločili, da bodo izvajali Pešbus skozi vso leto, vendar le ob petkih. Izvrstna ideja, saj se tako učenci navadijo hodiit v šolo v vseh vremenskih razmerah. Temu zgledu sta v tem šolskem letu sledili tudi OŠ Polzela in OŠ Franca Lešnika – Vuka Slivnica pri Mariboru.

Še bolj nas veseli dejstvo, da tudi OŠ Grm iz Novega mesta ni več edina šola, ki izvaja Pešbus prav vsak dan v šolskem letu. Pridružila se jim je OŠ Škofja Loka – Mesto.

Navdušeni pa smo tudi nad šolami, ki so se letos prvič opogumile in pričele izvajati Pešbus. Pridružili so se nam kar štiri nove in sicer, OŠ Žirovnica, OŠ Gabrovka – Dole, OŠ Cvetka Golarja iz Škofje Loke, OŠ Otočec in OŠ Antona Globčnika iz Postojne. Tudi z njihovo pomočjo smo uspeli napolniti zemljevid izvajanj spremljane poti v šolo in lepo je gledati, kako se zavedanje o pomembnosti hoje v šolo širi po vsej Sloveniji.

Za jesen 2019 je izvajanje Pešbusa napovedalo že deset šol. Za vse šole in občine, ki si želijo izvajati Pešbus ali Bicivlak pa že 26. avgusta organiziramo brezplačno usposabljanje, na katerem boste iz prve roke izvedeli vse uporabne informacije in se opremili z veščinami za uspešno izvedbo Pešbusa ali Bicivlaka. Odlična priložnost za vse, ki si želijo izvajati spremljano pot v šolo v času Evropskega tedna mobilnosti 2019. Prijave zbiramo prek spletne prijavnice.