Vabimo vas na zaključno konferenco programa Aktivno v šolo, ki jo bo v Evropskem tednu mobilnosti gostila Mestna občina Maribor.

Na konferenci bodo predstavljene ugotovitve in izkušnje programa Aktivno v šolo. Številnim slovenskim šolarjem, šolam in občinam je program poznan po spodbujanju organizirane hoje mlajših otrok v šolo s Pešbusom. V  lanskem šolskem letu je Pešbus vozil na več kot 70 šolah po državi.

Na konferenci bodo udeleženci izvedeli, zakaj Ministrstvo RS za zdravje podpira hojo in kolesarjenje otrok v šolo, kako se program Aktivno v šolo navezuje na občinske prometne in razvojne strategije ter kako organizirano hojo in kolesarjenje v šolo doživljajo učitelji in šolarji. O izkušnjah bodo govorili predstavniki šol, občin in nevladnih organizacij, ki se v praksi zavzemajo za aktivno mobilnost šolarjev tudi s pomočjo rešitev iz programa Aktivno v šolo in z njim povezanih programov, s katerimi so Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za okolje in prostor ter tudi posamezne občine v preteklih letih podpirali delo nevladnih organizacij na področju promocije hoje in kolesarjenja otrok v šolo.

Zbrane bodo pozdravile podžupanja Mestne občine Maribor mag. Helena Kajundžić Lukaček, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje Mojca Gobec ter Nacionalna koordinatorka programa Evropski teden mobilnosti z Ministrstva RS za infrastrukturo mag. Polona Demšar Mitrovič. Na konferenci bodo o izkušnjah s programom poročali predstavniki šol, občin in nevladnih organizacij, ki aktivno sodelujejo v programu, dr. Zlatko Zimet z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pa bo udeležencem predstavil programa Zdrava šola in Zdrava mesta.

Konferenca bo 17. septembra 2019 v Mariboru. Organizira jo IPoP – Inštitut za politike prostora s podporo Mestne občine Maribor, potekala bo v dopoldanskem času na Mestni občini Maribor.

Konferenca je namenjena predstavnikom občinskih strokovnih služb s področja trajnostne mobilnosti, šolstva, javnega zdravstva in varstva okolja, zanimiva bo tudi za predstavnike osnovnih šol pristojne za mobilnostne načrte in zdravje ter učitelje zainteresirane za prometno vzgojo in trajnostni razvoj.

Lepo vabljeni!

Prenesi vabilo in program.